Plavba za dobrodružstvím 2023 - tábor pro děti se SMA/DMD

15.08.2023

První srpnový týden si děti se SMA/DMD opět užily v Třemošné u Plzně. Pro všechny táborníky, kteří na běžné tábory jezdit nemohou, byl nachystán speciální program plný zábavy a dobrodružství. O děti se starali vyškolení asistenti v režimu 24/7. Pomáhali dětem se základními potřebami- s hygienou, jídem, oblékáním a v noci s polohováním.

Letošní běh byl ve znamení námořní plavby.  Děti se učily Morseovku, plnily různé úkoly, hledaly v parku poklad a nechyběla ani noční stezka odvahy. Společně jsme se vydali bezbariérovým mikrobusem na výlet do nedaleké plzeňské ZOO. Na návštěvu spojenou s opékáním buřtů přijeli naši kamarádi z MDA RIDE.

Během týdne se děti naučily spoustu nových her, vyzkoušely nejrůznější výtvarné techniky a navázaly nová přátelství. Asistenti se maximálně snažili, aby děti byly spokojené. Někdy je složité najít hranici, kdy už dítěti začít pomáhat a kdy je naopak vhodnější nechat dítě, aby si poradilo samo. Děti si tak krásně procvičily své komunikační dovednosti.

Tábor se vydařil. Nezkazilo ho ani počasí, které letos denně dodalo několik litrů srážek.

Děti odjížděly spokojené a už při odjezdu se hlásily na další běh.

© 2022 Charitativní nadace | Všechna práva vyhrazena.
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky